top of page

Van spanning naar creativiteit

Theatermensen en verslaafden, hoogste tijd voor een goed gesprek

Het Bijlmer Parktheater stond bij de start in 2009 op een steenworp afstand van de 24-uurs verslaafdenopvang van HVO Querido. En dat gaf spanningen. Gebruikers en bezoekers van het theater klaagden over cliënten van HVO Querido die op straat hingen. En de cliënten voelden zich niet welkom bij de plek waar ze zelf woonden. Diversity Joy nam het initiatief om beide groepen 'gebruikers' met elkaar in gesprek te brengen. Een wervelende middag van stand-up theater, diepgaande ontmoetingen en muziek. En een aanzet voor een theaterproductie over verslaving die in juni 2011 in première ging: het project Hi, over vaders in Amsterdam Zuid Oost en hun kinderen. Bijlmer Parktheater is een belangrijke partner van Diversity Joy. Naast 'Gebruikers onder elkaar' verzorgde Diversity Joy een teambuilding van twee dagen voor de volledige staf van dit jonge theater. Léon Beckx, één van de leden van Diversity Joy, ontwikkelde samen met de choreografe Sarah Kate Gardiner het community dansproject PLATFORM 1660 in samenwerking met Bijlmer Parktheater. In PLATFORM 1660 combineert Léon zijn danservaring met het werk van Diversity Joy.

Zoek met Tags
bottom of page