top of page

MIJN Wijk Arnhem

Het mijnen van bronnen in de wijk

MIJNwijk is een project in de wijk Malburgen-West in Arnhem dat geïnitieerd is door de woningbouwcorporatie Volkshuisvesting, Rijnstad en lokale bewoners. MIJNwijk staat voor een leefbare wijk in Malburgen-West en bouwt samen met de wijkbewoners aan een mooie toekomst. Diversity Joy verzorgde in december 2015 de kickstart van het MIJNwijk project met een 4-daagse workshop voor bewoners en professionals.

'MIJN' in MIJNwijk gaat zowel over het bezittelijk voornaamwoord als het werkwoord mijnen. MIJNwijk wil het eigendom en de eigenwaarde van de wijk vergroten door onder andere de bronnen en kansen in de wijk te 'mijnen'. Het projectteam van MIJNwijk was hierbij geïnspireerd door de methode van de Organisatie Workshop. Leren door te doen In een vierdaags programma gaf Diversity Joy het project een kickstart door met de groep initiatiefnemers te werken aan:

  1. Werkvormen die focussen op kracht, bronnen, het positieve

  2. Ontwikkeling narratief en identiteit van de wijk

  3. Het belang van een informatieomgeving en communicatie

  4. Het in kaart brengen van de buurt

  5. Steigerwerk: hoe schep je een leeromgeving

  6. Cyclus van actie en reflectie

  7. Besluitvorming

  8. Placemaking

  9. Doen en diagnose

  10. Aandacht voor het bredere speelveld

Deze onderwerpen kwamen aanbod terwijl het team al aan het werk ging. Het team werd onder meer uitgedaagd om één van de kansen die ze in kaart hadden gebracht binnen een week te realiseren. Dit leidde tot de creatie van een prachtige installatie / kerstboom met wensen en cadeaus voor de buurt. Ter afsluiting van de kick-off presenteerde het projectteam de resultaten van de kick-off aan een breder veld van organisaties en bewoners in de wijk.

Zoek met Tags
bottom of page