Inspiratie uit het Zuiden

 

Het werk van Diversity Joy is geïnspireerd door het Zuid Afrikaanse Phaphama Initiatives; een NGO die life skills programma’s uitvoert in o.a. gevangenissen, townships en op scholen. Phaphama betekent "Awaken yourself". De samenwerking tussen Diversity Joy en Phaphama startte met een toevallige ontmoeting tussen Tom Schram en Jabu Mashinini in Soweto, Zuid Afrika. In 2004, na de moord op Theo van Gogh en de groeiende polarisering, besloot Tom om Jabu en Phaphama uit te nodigen om hun community building programma (AVP) in Nederland over te dragen. Dat was het begin van Diversity Joy. Deze uitwisseling is in de beginjaren gesteund door E-motive (Novib) en is een voorbeeldproject van 'omgekeerde ontwikkelingssamenwerking'.

 

In 2009 kwam Diversity Joy opnieuw in aanraking met een bron uit Zuid-Afrika, ditmaal betrof het de organisatie Seriti Institute. Seriti introduceerde Diversity Joy met de Organisatie Workshop, een trainingsconcept dat zijn oorsprong vindt bij de Braziliaan Clodimir de Morais, waarin 'leren organiseren'en lokale economie centraal staan. Diversity Joy werkt nog steeds samen met Phaphama Initiatives en het Seriti Institue. 

BRONNEN

KENNISCENTRUM

Lees meer over de achtergrond en geschiedenis van het Alternatives to Violence Program (AVP), een programma dat in de jaren 70 ontstond in de gevangenissen van de VS en dat gaat over het transformeren van conflicten en het verbinden van verschillen. AVP werd ontwikkeld door Quakers en kopstukken uit de Civil Rights Movement en wordt nu in meer dan 60 landen wereldwijd toegepast.

AVP staat voor Alternative to Violence Project of...

Lees meer over de achtergrond en geschiedenis van de Organisatie Workshop, een beproefde methode voor sociale en economische versterking van de buurt of wijk door de start van wijkondernemingen. In de Organisatie Workshop leren bewoners hoe ze samen een grootschalige en complexe organisatie runnen.

De Organisatie Workshop (OW ) is een beproefde methode voor sociale en economische versterking van de buurt of wijk door de start v...

Please reload

 

© 2018 WEB DESIGN BY LEON BECKX

  • Facebook Basic Black
  • Black LinkedIn Icon